حتما برای شما هم این اتفاق افتاده که یک عطری خریده اید و بوی آن را خیلی دوست دارید ولی ماندگاری این عطر بسیار کم است؛ با ما همراه باشید تا دلایل این مشکل و همچنین راهکارهایی جهت رفع آن را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم:
ترکیبات عطر
ممکن است ترکیبات عطر بر پایه مواد فراری مانند مرکبات، نت های برگ یا فلفل صورتی ساخته شده باشد. این عطرها نت های آغازین بسیار قوی دارند و بسیار زود پخش می شوند ولی ماندگاری کمی دارند و به سرع محو می شوند.
اگر شما عاشق عطرهایی با بوی مرکبات هستید و ماندگار نبودن این عطر برایتان معضل است، برای رفع این مشکل شما می توانید از عطرهای مرکبات که با چوب ترکیب شده اند استفاده کنید. بوی چوب موجود در عطر، به تداوم ماندگاری عطر کمک می کند.
دلایل فیزیولوژی
از دیگر دلایلی که ما فکر می کنیم عطرمان مانرگاری ندارد، دلایل فیزیولوژی می باشد، به این معنا که عطر همچنان بر روی لباس یا بدن ما وجود دارد ولی ما آن را استشمام نمی کنیم؛ به این پدیده، پدیده خستگی بویایی می گوید و آن زمانی اتفاق می افتد که گیرنده های بو از رایحه اشباع می شوند تا جایی که ارسال سیگنالی به مغز در مورد آن متوقف شود. این اتفاق زمانی می افتد که شما هر روز از یک عطر استفاده کنید. همچنین در ترکیبات عطر، برخی مواد مانند کهربا، چوب صندل و … وجود دارند که خستگی بویایی را تشدید می کنند.
برای رفع این مشکل از عطرهای متنوع استفاده کنید و چند روز متوالی از یک عطر استفاده نکنید تا مشام شما به آن بو عادت نکند.
نقطه کور بویایی
ممکن است فرد دچار نقطه کور بویایی باشد و نتواند جزء اصلی یک عطر را تشخیص دهد. در این حالت بسیار دشوار است که فرد بوی اصلی یک عطر را استشمام کند. عطر ها به دلیل ساختار مولکولی خود، اغلب مقصر چنین آنوسمیایی ( آنوسمی از دست دادن جزئی یا کامل بویایی ) در انسان می شوند، به همین دلیل است که عطر سازان معمولاً چندین نوع از این مواد را با هم ترکیب می کنند.
برای رفع این مشکل شما می توانید یا عطر های دیگری تست کنید و ببینید کدام یک برای شما بهتر است و بهتر بوی آن را متوجه می شوید و یا اینکه از اطرافیان خود در مورد آن سوال بپرسید که نظر آنها در مورد بو و ماندگاری این عطر چگونه است، چون ممکن است شما متوجه بوی آن نباشید و آنها به خوبی آن را استشمام کنند؛ بنابراین راهنمایی دیگران در این مورد بسیار کمک کننده است.